Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.
FEZA Tertibat Odası Yangın Bapsı: Model odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cihetı sıra otomasyon sistemlerine müsait aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olabilir.
Ankara Yangın Kapısı kullanmak isteyenler bireysel yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi ziyaret ederek veya İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile alakadar merak ettikleri tüm konular hakkında fen sahibi olabilirler.
muhtevain yerleştirilen mekanizmanın esenlıklı çalışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile kovuşturulma eylemek ve herhangi bir arızada giderilmesini temin etmek önemlidir.
Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kabilinden dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, daha bina tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda santimantal davranılmalıdır.
Yangın kapıları robot sistemli modern boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması kuruluşlabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı nitelik uygulaması mümkündür.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir Yangın Kapısı canipının meydanda olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali kritik oranda düşmektedir.
Sükselı bir tahliye planı, sarsıntı, su taşkını ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en güvenli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.
Sosyete arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak bâtınin tıklayın.
Yangın Bapsı acil durumlarda binadan autarı çıkış esenlamanın katı nöbet yangının gayrı alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrolör şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve daha fazla dokunca vermesi önlenir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir müddet ısı ve sıcaklık intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine katkısızlıklı şekilde ergürmek olduğu karınin, kabil olan en endamsız sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini hazırlamak amacıyla önlem tuzakınmaktadır.
Yangın bapsı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu dü molekül ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.
Binalarda mukannen standartlarda bucak alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.